Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

3 kérdés + válasz az antisztatikus ruháról

Feltettünk és megválaszoltunk 3 kérdést az antisztatikus munkaruházattal kapocslatban, hogy végleg eloszlassunk minden homályt a témában. Ha mégis maradna Bennetek tisztázatlan részlet, kérjétek munkatársaink szakértői segítségét!

1. Mi az?

Az antisztatikus vagy más néven ESD ruházat, olyan munkavédelmi viselet, amely különleges anyagösszetételének köszönhetően képes elvezetni az elektromos áramot és meghatározott mértékig véd az elektrosztatikus kisüléstől. Az antisztatikus ruházat munkavédelmi előírás a közvetlenül árammal dolgozóknak, az elektromos termékeket gyártó, szerelő, javító vagy beépítő dolgozók munkaruhája, amit a foglalkoztató köteles beszerezni.

2. Mennyi ideig használható?

Az ESD ruházat meghatározott számú mosási ciklusra van tervezve. A ruházat, – ami egyébként kis mértékben bolyhosodik csak – lehet szőtt vagy kötött: a kötött áruk ESD tartóssága jellemzően alacsonyabb, mint a szőttekké, ezek 40 mosás felett már elkezdhetnek veszíteni az áramelvezető képességükből, ami gyengébb minőség esetén 25 mosásra is csökkenhet. A jó minőségű szőtt ruhák esetén a mosási szám akár százra is növekedhet. Az anyag általában speciális szén szálakat tartalmaz, de előfordul ezüsttel vagy rézszállal készült ruha is.

Gyártáskor kiemelten fontos a tökéletes illesztés, illetve hogy a gombok, a cipzárak, de még a hímzőfonál is speciális anyagból készüljön.

 

3. Logózható az anyag?

Igen, az antisztatikus ruházat esetén is megoldható az anyag logóval való megjelölése. Hímzett embléma használata során elengedhetetlen, hogy a felhelyezni kívánt márkajelzés is vezető anyagból készüljön.

Nézz körül antisztatikus munkaruha kínálatunkban itt. További információért érdeklődj kaposvári mintaboltunkban személyesen, vagy a Kapcsolat menüpontban a feltüntetett elérhetőségek egyikén.

Tartalomhoz tartozó címkék: Munkaruha Munkavédelem